Ons nummer: +31 (0)162 424512 Mail: info@webandgo.nl

Sitemap en zoeken

Sitemap en zoeken

Je hele website in één overzicht

Omdat je in een warenhuis niet altijd precies weet waar welke afdeling zich bevindt, maak je daar gebruik van een plattegrond of lijst met afdelingen. Op een website hoeft dat niet anders te gaan: niet alle pagina's komen per sé in een menu voor, en dan kan een sitemap erg handig zijn. Dat is namelijk een overzicht van alle pagina's die je website bevat, netjes gegroepeerd en alle titels zijn klikbaar.

Hoe werkt het?

De module 'Sitemap en Zoeken' biedt twee handige functies in één en is vooral interessant voor websites met een groter aantal pagina's, of websites die geen menustructuur hebben maar content-driven zijn.

Sitemap
Per hoofdmenu item wordt een opsomming getoond van de pagina's die eronder vallen. Een dergelijke sitemap helpt niet alleen gebruikers bij het vinden van de juiste informatie, maar zorgt er ook voor dat zoekmachines de informatie beter kunnen vinden.

Zoeken
Ondanks alle inspanningen om informatie vindbaar te maken, kan het zijn dat je bezoeker toch iets niet kan vinden. Dan is een zoekfunctie, die door alle pagina's heen zoekt, een handige optie.

Als navigatie
Het is geen schande als informatie alleen via de zoekfunctie zichtbaar is! Soms bouwen we bewust een zoekfunctie op de homepage in om informatie vindbaar te maken.