Ons nummer: +31 (0)162 424512 Mail: info@webandgo.nl

Internetdomein

Internetdomein

Een unieke, duidelijke naam voor je website

Zonder domeinnaam zou een website alleen bereikbaar zijn via een soort 12-cijferig telefoonnummer. Gelukkig kun je daarom je eigen domeinnaam claimen; een naam die uniek is en voorzien is van bijvoorbeeld .nl, .com of .eu. Dit laatste gedeelte van de domeinnaam verwijst naar een bepaald land of kan iets zeggen over het type site. Voor Nederlandse bedrijven is het gebruikelijk in ieder geval .nl te hebben, soms aangevuld met .com of .eu.

Het is voor bedrijven aan te raden een eigen domein te hebben: het komt professioneel over, en als je een andere internetprovider kiest of verhuist, verandert je e-mailadres niet.

Hoe werkt het?

Gratis
Bij ieder Web&go abonnement is de eerste domeinnaam (.nl of .com) gratis!

Extra namen?
Extra domeinnamen kunnen tegen een kleine vergoeding worden geregistreerd. Dat kan handig zijn, als je bepaalde productnamen wilt registreren, of als je bedrijfsnaam op verschillende wijzen geschreven kan worden. Daarnaast is het te adviseren om van de .nl versie, ook de .com en .eu versie te registreren.

E-mail
Een domeinnaam is ook het gedeelte waar je e-mail adres op eindigt, het gedeelte achter de @. Het gedeelte voor de @ mag je vervolgens zelf bepalen.

Rare tekens?
Een domeinnaam of e-mail adres mag geen bijzondere karakters bevatten, dus alleen a t/m z, 0 t/m 9 en het koppelteken, dat vaak gebruikt wordt om spaties in een bedrijfsnaam mee op te vullen.