Ons nummer: +31 (0)162 424512 Mail: info@webandgo.nl

Search Engine Optimalisation

Zoekmachines (SEO)

Je pagina moet natuurlijk wèl gevonden worden

Search Engine Optimalisation (SEO) is een term die gebruikt wordt bij het optimaliseren van websites voor toegankelijkheid door zoekmachines. Wanneer een site technisch niet goed gebouwd is, of de inhoud van de site niet op de juiste wijze geschreven is, kan het zijn dat een zoekmachine de website niet goed kan indexeren en dat mensen de site dus niet goed kunnen vinden.

Hoe werkt het?

Een goed begin...
Wanneer je een website hebt op basis van het Web&Go CMS, is de helft van het werk al gedaan. Het CMS is namelijk standaard geoptimaliseerd voor een goede toegankelijkheid door zoekmachines. Bij oplevering van de website melden wij hem aan bij de grote zoekmachines zoals Google en Bing.

Wie schrijft, die blijft
Het schrijven van content is minstens zo belangrijk voor de vindbaarheid van je website. Welke termen gebruik je? Maak je een goede omschrijving voor de pagina's in je website?

Het totaalplaatje
Je site goed vindbaar maken in zoekmachines ligt dus aan een combinatie van factoren. Techniek en tekst is daar een groot onderdeel van, maar vergeet bijvoorbeeld ook de impact van afbeeldingen op je website en het vergaren van links op andere sites niet.

Wij helpen je graag
Als je tijdens het vullen van je site advies nodig hebt op het gebied van tekstschrijven, kun je altijd even contact opnemen.